Skleněný nábytek

Spotřebitelům, kteří na trhu hledají nábytek ze skla, je nabízeno množství různých stylů skleněného nábytku, různé druhy skla a různé ceny. Jednou z nejúžasnějších vlastností skleněného nábytku je zdánlivě křehký a čistý vzhled. Jedná se však pouze o dojem. Ve skutečnosti má nábytek ze skla téměř stejnou odolnost jako dřevěný nábytek.

Při výrobě skleněného nábytku se používá sklo, jehož vlastnosti se upravují kalením. Takový nábytek obvykle přináší do místnosti určitou eleganci a sofistikovanost. Díky tomuto se skleněný nábytek používá nejen jako dekorace, ale také jako hlavní prvek místnosti. Praktické použití skleněného konferenčního stolku nelze zpochybnit. Na otření skvrn stačí jen voda a hadřík. Na rozdíl od dřevěného nábytku, ten skleněný působí vzdušně a opticky zvětšuje prostor. To je jeho další velmi užitečná vlastnost. Nábytek ze skla je obecně lehčí než dřevěný nábytek, což zlehčuje i manipulaci s ním.

V některých případech lze zkombinovat sklo a dřevo. Takto nám vzniknou zajímavé kusy nábytku, které můžou oživit vaši kancelář či pokoj. Takový nábytek je překvapivě všestranný a nabízí majiteli možnost přizpůsobit si jej podle jeho představ a potřeb. K modernímu zařízení kanceláře či jiného pokoje patří i moderní kancelářské křeslo, které je v současnosti nabízeno ve většině případů jako ergonomické. Dalším moderním trendem je koupě kancelářského stolu, jehož plochu tvoří sklo. Profesionální designéři dokáží využít prostor tak, aby co nejvíce vyhovoval potřebám klienta a aby odrážel jeho osobnost. Využívají menší kusy nábytku, aby doplnily větší kusy a rozčlenili prostor na menší celky.

Jak jsme již zmínili, sklo používané pro výrobu nábytku, se upravuje kalením. Podívejme se blíže na tento proces. V podstatě se jedná o zahřátí skla na vysokou teplotu a následné prudké ochlazení. Díky tomuto se skleněný nábytek stává odolný vůči lomu a puklinám. Pro nábytek, který je často využíván, je to velmi důležité. Pokud by se nevyráběl z upraveného skla, mohl by velmi snadno prasknout i při běžném používání. Pokud však i navzdory všemu dojde k rozbití skleněného nábytku, nemusíte mít obavy. Tvrzené sklo se rozbije na malé fragmenty, které nemají ostré hrany. Tím pádem se minimalizuje riziko poranění při odstraňování střepů. Kromě nábytku se tvrzené sklo používá i v mnoha dalších výrobcích, jako jsou balkonové dveře, sprchové kouty, chladící vitríny atd..

Péče o skleněný nábytek není vůbec náročná. Proces kalení způsobí, že sklo je odolné vůči poškrábání a skvrnám. Kvalitně vyrobené kusy musí být již na první pohled stabilní. A i když je čištění snadné, skleněný nábytek je citlivý na otisky prstů. Ideálním prostředkem je směs vody a citrónové šťávy. V případě, že se v domácnosti nebo kanceláři pohybují malé děti, není skleněný nábytek nejvhodnějším řešením. S náležitou péčí a čištěním může váš skleněný stůl nebo jakýkoliv jiný druh skleněného nábytku vypadat úžasně i po mnoha letech.