Kancelářský nábytek

Pracovna, nebo jinak nazývaná kancelář není bez nábytku skutečnou kanceláří. Aby se nám příjemně pracovalo a cítili jsme se v kanceláři dobře, musíme v ní mít všechno, co potřebujeme k naší práci, kancelářský nábytek je však nejdůležitější. Množství výrobců nám nabízí široký sortiment kancelářského nábytku, takže by neměl být žádný problém vybrat si ten, který nám bude nejlépe vyhovovat. Záleží pouze na nás, jak si naši kancelář zařídíme.

Zda se rozhodneme pro praktický nábytek, který splní svůj účel a zároveň nám ušetří finanční prostředky, nebo investujeme do finančně náročnějšího nábytku, ale zároveň designově krásnějšího. Rozhodnutí je v konečném důsledku na nás a na našich úsporách, které máme k dispozici. Každá kancelář potřebuje něco jiného a proto dřív než se pustíme do zařizování, měli bychom si ujasnit, pro jaký účel nám bude pracovna sloužit a které doplňky budeme potřebovat a naopak, které by nám zbytečně zabíraly místo.

Druhy kancelářského nábytku
Ke kancelářskému nábytku patří kancelářské skříně, různé regály, poličky, knihovny, kartotéky a samozřejmě stoly, židle, křesla a sedačky. Záleží především na nás a našich představách co si umístíme do kanceláře, neboť využívat ji budeme my samotní. Je zbytečné umístit do kanceláře knihovnu, pokud předem víme, že ji nebudeme využívat. Hlavním nábytkem, který nesmí v naší kanceláři chybět je kancelářský stůl. Je samozřejmostí, že nejvíce času při naší práci strávíme u stolu, proto bychom měli jeho výběr pečlivě zvážit. Jeho výška by měla být přesně pro nás. Zvážit bychom si měli, co budeme mít na stole umístěno a podle toho bychom si měli určit jeho výšku a šířku. Také bychom měli zvážit, do které části místnosti ho umístíme, aby nám v ní přesně pasoval a nestalo se, že na něj nebudeme mít dostatek místa. Promyslet bychom si měli i zda budeme u stolu přijímat návštěvy, zařizovat schůzky a různá jednání. Pak by měl být stůl z obou stran stejný, aby host, který nás navštíví neměl pocit odstrčení. Kancelářský stůl seženeme již od 50 €, avšak jedná se o jednoduchý kus nábytku. Vybrat bychom si měli o trochu víc zajímavější a zároveň více účelnější stůl, jehož cena se však může vyšplhat až na 2 000 €. Výhodnou volbou je střední cena, avšak samotný výběr je jen na nás a na našich požadavcích, které na stůl klademe.