Nábytek k domácímu kinu

Nábytek, díky kterému si můžete vytvořit domácí kino, je k dispozici v široké paletě stylů a barev. Nabízejí ho kromě klasických prodejců i e-shopy, a některé kusy můžete dostat i u prodejců elektroniky. Správným výběrem a kombinací jednotlivých kusů se vám podaří vytvořit příjemný a komfortní prostor pro sledování vašich oblíbených filmů.

Na domácí kino mají muži a ženy odlišný pohled. Zatímco mužům jde spíše o funkčnost a komfort, ženy se zaměřují více na design a jakousi synchronizaci stylu domácího kina s ostatními styly v obýváku a rádi svůj obývací pokoj svěří firmě která se zabývá výrobou nábytku na míru. V souvislosti s poměrně velkým počtem jednotlivých prvků domácího kina, se na povrch dostává otázka kam s kabely? Řešením jsou krycí lišty nebo bezdrátové reproduktory. Na rozdíl od minulosti, kdy jste potřebovali mohutný stolek pod televizor, v současnosti vám bude stačit méně hluboký, ale širší podstavec pod TV. Na DVD nebo Blue-Ray přehrávač můžete mít vyhrazenou samostatnou polici nebo mohou být uloženy ve skříňce pod televizorem. Reproduktory se většinou dodávají na samostatných podstavcích, takže tady jde jedině o zkombinování ostatního nábytku s těmito prvky domácího kina.

Křesla a sedačka jsou důležitou součástí nejen domácího kina, ale i obýváku. Jak dřevěné, tak i čalouněné kusy nábytku lze zkombinovat v různých stylech a barvách. Při výběru křesla nebo pohovky je nutno vzít v úvahu frekvenci používání, kvalitu materiálu, náročnost čištění a cenu. K dispozici jsou i takové druhy křesel, které vypadají jako kdyby pocházely z kina. Nezanedbatelným prvkem nejen klasického, ale i domácího kina je osvětlení. Mělo by být nastaveno tak, aby nepřekáželo sledování filmu a aby se dalo snadno vypnout nebo ztlumit. Ideální by bylo dálkové ovládání světel. Nejdražší systémy mají automatické vypínání resp. zapínání světla.

Další místnost vyžadující speciální vybavení je kancelář. Součástí některých větších kanceláří je také projektor napojený na počítač, pomocí kterého pracovník prezentuje svůj projekt zákazníkovi. Vhodným doplňkem do takové kanceláře je interaktivní tabule nebo plátno.

Skutečnost, že domácí kino se stává stále populárnějším, je nepopiratelná. Nárůstu jeho popularity přispělo zejména vybavení, které dokáže téměř dokonale nahradit prostředí kina a v současnosti i poměrně přijatelná cena nejen elektroniky, ale i nábytku.